iPhone 6s: характеристики, ціна, відгуки

Представник дев’ятої генерації смартфонів від компанії Apple – iPhone 6s з’явився у продажу в вересні 2015 року. Звісно, в Україну модель потрапила трохи пізніше, але як і у всьому світі вона залишається однією з найбільш затребуваних серед вітчизняного користувача.

І на те є вагомі причини…

Характеристики Айфон 6s

Якщо порівнювати модель з попередником, то потрібно одразу відзначити потужнішу апаратну частину та покращення деяких уже реалізованих раніше моментів. Так, клавіша «додому» (Home) одержала вдосконалений сканер відбитку, а розмір оперативної пам’яті збільшили до 2 Гб. В екран вмонтували датчик вимірювання сили натискань і застосували систему Taptic Engine, яка більш точно та природньо імітує вібрації різної частоти. Для тих, хто любить точні цифри приведем основні технічні та габаритні характеристики Айфон 6s:

  • Розмір корпусу – 138.3х67.1х7.1 мм
  • Діагональ дисплея – 4.7 дюйма
  • Матриця – Retina HD
  • Роздільна здатність і заповнення – 750х1334 і 401ррі
  • Вага – 143 гр
  • Операційна система – iOS 9, в лютому 2018 року замінена на iOS 11.2.6
  • Процесор – Apple A9 1,8 ГГц, 2 ядра 64 біта
  • Флеш-пам’ять – 16, 32, 64 та 128 ГБ, виробництво після 2016 року тільки 32 і 128 «гіга»
  • Ємність батареї – 1715 мА.г
  • Камери – основна iSight 12 МП, фронтальна FaceTime HD 5 МП

При чому потрібно відмітити, що основна камера може знімати відео у форматі 4К. З інших моментів можна зауважити наявність порту Lightning, уже традиційного роз’єму Mini Jack 3,5 мм, та сумісність зі акустичними системами серій М3 і Т4.

Немного о камере iPhone 6S

Що стосується зовнішніх відмінностей від iPhone 6, то їх нема, окрім знаку індексу у напису на задній кришці. В той же час, кольорова гамма, яка до того складалась з традиційного сріблястого, золотистого та «сірого космосу», поповнилась «рожевим золотом». А щоб корпус був більш стійким до подряпин та деформацій, в якості основного матеріалу був вибраний анодований алюміній серії 7000.

Якщо говорити про Айфон 6s і характеристики його роботи, то на обійтись без зазначення таких показників як:

  • Комунікативні можливості – GPRS, EDGE, Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac + MIMO, Bluetooth v 4.2 (A2DP), NFC-чіп
  • Час роботи на одному заряді – до 240 годин в режимі очікування і 14 в телефонному, 10 годин активного інтернет-серфінгу або 50 як відеоплеєр
  • Додатковий функціонал – ліхтарик, гіроскоп, датчики освітлення та відстані, шумоподавлювач
  • Можливі стандарти зв’язку – GSM, 3G, 4G (LTE), VoLTE, CDMA

Що кажуть про iPhone 6s користувачі

Звісно суб’єктивні думки окремих людей не дають гарантії адекватності їх слів та точної картинки переваг та недоліків будь-якого гаджету. Але якщо проаналізувати, та систематизувати відгуки про Айфон 6s, то з них можна виділити кілка найважливіших моментів, які стануть у нагоді тим, хто задумується над придбанням саме цієї моделі. Отож, що подобається і не дуже пересічним українцям і не тільки.

  • Плюси

Усі одноголосно хвалять міцний корпус, швидкість роботи, багатий функціонал та непогані можливості камер. Декотрі, особливо дівчата та жіночки, захоплюються стильністю та привабливістю зовнішнього вигляду.

  • Мінуси

І тут теж більшість одностайна – дуже слабенький, як для таких можливостей акумулятор, малий, відносно конкурентів дисплей, а головне – зависока ціна на фоні перерахованих нюансів та очікувань.

Скільки коштує Айфон 6s

Логічним буде завершити опис саме згадкою про вартість цього продукту «Еппл». На момент старту продажів ціни на iPhone 6s встановила на рівні приблизно 750 Євро за «16-ку» с поступовим підвищенням по об’єму пам’яті до 1000 Евро за смартфон зі 128 ГБ.

На сьогодні такі цифри здаються захмарними, і в інтернет-магазинах купити Айфон 6s пропонують за цінами від 250 Євро. Щоправда, навіть з урахуванням самого низького об’єму флеш-пам’яті, який до речі офіційно уже не встановлюють, та найнепопулярнішого рожевого корпусу заставляє засумніватись в оригінальності продукту. Більш реально виглядають пропозиції в межах 11-18 тисяч гривень залежно від згаданих чинників.

[irp]

Что будем искать? Например,VPN

Мы в социальных сетях