Як вибрати зручний холодильник для маленької кухні

З того величезного асортименту холодильників, що представлений сьогодні виробниками побутової техніки, доволі складно вибрати якісну, зручну та недорогу модель.

Потрібно враховувати безліч параметрів, зокрема, обсяг камер, розташування морозильної камери, наявність системи розморожування, клас енергоспоживання, внутрішнє оснащення, тощо.

Проте, загальновідомо, що одним з основних параметрів, з якого потрібно починати, є розмір агрегату. Саме з допустимою глибиною і шириною пристрою майбутній власник має визначитися відразу.

І якщо ви наразі шукаєте холодильник для маленької кухні, тоді цей пост допоможе визначитися скоріше. Отже:

#1 — розміри сучасних маленьких холодильників

Коли ви маєте за мету придбати агрегат невеликих розмірів, тоді варто звернути увагу спершу на холодильники шириною 60 см і глибиною до 60-65 см. Саме такі моделі сьогодні провідні компанії-виробники відносять до категорії маленьких. Висота такої моделі може складати десь 130-180 см, а загальний обсяг камери (чи камер) найчастіше становить від 200 літрів.

Зауважимо також, що ще менші параметри ширини і глибини мають спеціальні холодильники, що їх називають міні-барами. Висотою вони приблизно від 80 см, однак призначені лише для зберігання напоїв та фруктів, тому не можуть бути заміною повнофункціональним домашнім моделям.

#2 — особливості маленьких холодильників

У більшості моделей маленьких холодильників шириною від 60 см морозильна камера розташована у верхній частині, наприклад, як у Атлант MX 2822. Однак, випускаються також моделі, наприклад Атлант ХМ 6026, у яких морозильна камера окрема, і розташована вона знизу, як у більш габаритних агрегатів (докладніше — на www.leotech.com.ua/holodilniki-atlant-lviv).

Як вибрати зручний холодильник для маленької кухні

Звичайно, окремі нижні морозильні камери більш місткі, ніж верхні, що фактично виконі за старою схемою, тобто як один з відсіків основної холодильної камер. Простіше кажучи, коли ви плануєте активно користуватися морозильною камерою, тоді потрібно вибирати модель з нижнім її розташуванням. В іншому ж випадку можна зовсім відмовитися від окремої морозилки і вибрати невеликий холодильник з маленькою вбудованою морозильною камерою.

Агрегати невеликих габаритів можуть мати як на одні, так і на двоє дверей. Цей критерій не має принципового значення, тому тут можна враховувати індивідуальні вподобання та особливості приміщення, де пристрій буде встановлений.

Більш важливішу роль відіграє, безумовно, система розморожування. Її наявністю чи, навпаки, ненаявністю визначаєтся, скільки часу та зусиль ви витрачатимете на догляд за своїм холодильником. Моделі з крапельної системою доведеться вручну й часто розморожувати та мити. Пристрої ж, що оснащені системою NoFrost, мити теж треба регулярно, щоб запобігти поширенню бактерій і появі неприємного запаху, однак часто розморожувати їх не потрібно.

Отже, коли ви вибираєте новий холодильник для маленької кухні, то оптимальним варіантом стати може одна з моделей з шириною 60 см і глибиною до 60-65 см. Вони достатньо місткі й зручні, але в той же час не потребують забагато місця на вашій кухні.

[irp]

Что будем искать? Например,VPN

Мы в социальных сетях