Дорослі ляльки-друзі Барбі у ігровому світі [відео]

Лялька Бapбі, яка стартувала на ринку в гордій самоті, дуже скоро почала обзаводитися друзями різного віку і статі. До 1963 року, поки на сцену не вийшла руда Мідж, Барбі була єдиним жіночим персонажем стандарту 1/6 у Mattel.

За неповних 50 років число друзів Баpбі зросла до декількох десятків! Для деяких лялькове колекціонування і зовсім починається не з Баpбі, а з кого-то з її оточення (як у Бет Оуенс, шанувальниці Мідж), а іноді друзі залишаються набагато цікавіше самої Барбі (наприклад, для Джефа Бека — головного експерта по Кенам і іншим чоловічим персонажам Mattel).

Оскільки вік ляльок-друзів Баpбі може варіюватися, ми присвятимо молодшим друзям Барбі окремий матеріал, а зараз зосередимося на основному «дружньому сегменті» — дорослих друзях Барбі.

Оточення Барбі

Говорячи про оточення Барбі, треба визначитися з термінологією. Кого ми маємо на увазі, кажучи «дорослі друзі Барбі»? Існують різні думки з цього приводу, але www.games-girll.com бере на себе сміливість звузити рамки і представити свою власну класифікацію, засновану безпосередньо на історії ляльки, складі випускалися лінійок і простій логіці.

Щоб лялька вважалася дорослим другом або подругою, вона повинна володіти такими ознаками: відсутність родинних стосунків Барбі з персонажем (тобто сестри або батьки номінально НЕ є «друзями Баpбі»). Ляльку Francie, дебют якої відбувся в 1966 році і яка є «кузиною», іноді відносять до друзів, але це не зовсім коректно.

Залучення в сюжетну лінію на рівні колекції (наприклад, в колекції Barbie and the Sensations з’являються подруги Bopsy, Belinda і Becky, які ніде більше не фігурували; а такі подруги, як Тереза або Уїтні, дебютували в рамках серій). Або залученість на рівні «легенди»: бойфренд Кен, подруги Midge, Christie, P.J. та ін., які спочатку випускалися поодинці і можуть поодиноко випускатися і зараз, але зазвичай вони об’єднані з Барбі в рамках колекцій — наприклад, Hollywood Hair Ken (Hollywood Hair 1992 — Barbie, Ken, Teresa, Skipper), Earring Magic Midge (Earring Magic 1992 — Barbie блондинка, Barbie брюнетка, Midge, Ken), Sunsational Malibu PJ (Sunsational Malibu 1981 — Barbie, Ken, AA Ken, Christie, P.J., Skipper) і багато інших. Сусіди Баpбі (Happy Family 1980-х, New Neighbors в колекції Happy Family 2000-х) також можуть бути віднесені до «друзів».

Тіло, аналогічне тілу ляльки (якщо мова про жіночих персонажів) або тілу Кена (якщо мова про чоловічих персонажів).

Аналогічний вік. Звичайно, «твої друзі — мої друзі», але молодші персонажі Mattel, які не є родичами, зазвичай зараховуються до друзів молодших родичів (друзі Skipper, друзі Stacie, друзі Kelly).     У цій класифікації ми не відносимо до друзів:

Персонажів на тілі і його модифікаціях (і іноді навіть з молдавсько, які використовувались в основний лінійці Mattel), які фігурують в інших сюжетних лініях — наприклад, обидві Guardian Goddess (1979), чий молд був в тому ж році використаний для Italian Barbie (колекція DOTW).

Ляльок інших брендів! Інші ляльки стандарту 1/6 від конкуруючих з Mattel компаній — ніяк не ‘друзі Баpбі». До речі, до «прикордонної» категорії між друзями і ляльками паралельних сюжетних ліній відноситься серія So In Style (SIS, з 2009), в якій випускаються темношкірі ляльки на Баpбі-тілах і з Баpбі-молдавсько, але жоден з персонажів So In Style не з’являється в колекціях Баpбі.

[irp]

Что будем искать? Например,VPN

Мы в социальных сетях