ВЕФ: блокчейн та криптотехнології вже є елементом світової економіки

На думку експертів Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ), технології, що покладені в основу криптовалют та цифрових активів, вже стали «невід’ємним елементом сучасної економіки».

Перспективи сучасної «криптоіндустрії» днями запропонували обговорити своїм читачам автори офіційного блогу ВЕФ, особливо відзначивши не лише широке поширення технологій криптографії та блокчейну, а й успішне їх застосування у фінансовому секторі.

«Щоб відчути усю міць технологій криптовалют і блокчейна, що на них вже базуються нові рішення в галузі фінансових послуг (а також у інших галузях світової економіки), спробуйте більш уважно поспостерігати за тим, як діють великі банки та компанії, котрі надають такі послуги, а не за тим , що вони говорять».

У публікації зокрема зазначається, що, приміром, банк глобального рівня JPMorgan, демонструючи неоднозначне ставлення до криптовалютів загалом, на практиці впроваджує технологію Web3 і активно працює з криптовалютами.

Зважаючи це ВФЕ порівнює впровадження криптовалют і блокчейна з реалізацією нових технологій кібербезпеки та цифрової трансформації (у новому огляді Байбіт — більш докладно про сучасні інструменти, захист та інші технології криптовалютного трейдингу).

«Подальше вдосконалення та впровадження криптотехнології так само неминуче, навіть коли цей термін хтось ще не вважає оптимальним».

Биткойн - уже третья по популярности система онлайн-платежей в Италии

Не пропустите: GAMEFI, НОВЫЙ ТРЕНД В МИРЕ NFT: ЧТО ЭТО И КАК НА ЭТОМ ЗАРАБАТЫВАЮТ

Водночас 2022 рік ВЕФ називає «негативним роком для криптовалют» та визнає, що криптоіндустрія у нинішньому її стані не позбавлена ризику, як і будь-який інший фінансовий сектор.

Як пишуть автори блогу, «прозора природа криптовалют не залишає зловмисникам можливості сховатися«, і технологічні рішення  на основі таких технологій і далі розповсюджуватимуться стрімкии темпами, незважаючи навіть на те, що за минулий рік сумарна ринкова капіталізація криптовалюти зменшилася більше, ніж на 2 трильйони доларів.

Окрім того, вважають експерти ВЕФ, нещодавні інциденти, насамперед крах FTX, колись третьої за величиною криптобіржі у світі, з одного боку підривають довіру массового користувача до криптоіндустрії, а з іншого привернули увагу світових регуляторів, котрі нарешті почали перейматися актуальними питаннями щодо впорядкування ринку криптовалют.

«Політики, які активно говорять про ризики, пов’язані з криптовалютами, але й досі не змогли створити розумні правила, були виправдані не однією, а відразу декількома масовими невдачами».

Загалом же ВЕФ сьогодні порівнює події на ринку криптовалют у 2022 році з крахом доткомів початку 2000-х років та стверджує, що у результаті криптотехнології та інфраструктуру блокчейна разом з ефективними бізнес-моделями, побудованими на їх основі, просто успадкують більш стійкі та потужні компанії. За матеріалами weforum.org.

Что будем искать? Например,VPN

Мы в социальных сетях