Логістика з Чехії: як організувати її професійно та з високою рентабельністю

Продукція чеського виробництва вирізняється насамперед високою якістю. Для багатьох держав, особливо тих, котрі мають спільний з Чехією кордон, співпраця з чеськими компаніями давно є зручною та вигідною.

І сама країна на державному рівні активно розширює зовнішньоекономічні зв’язки, що теж сприяє значному росту об’ємів експорту продукції. Митне оформлення чеських товарів наразі теж стало порівняно простішим та доступнішим.

Більшість колишніх ускладнень усунуто. Та все ж ще є певні моменти, які потрібно узгоджувати на етапі планування поставок товарів з Чехії.

Не пропустите: ЧТО ТАКОЕ СБОРНАЯ ДОСТАВКА И КАК ОНА РАБОТАЕТ СЕГОДНЯ

Отже, як нагадують експерти вітчизняної компанії «АнВі Транс» — https://anvi-trans.com/uk/perevozki_czech_republic_ukraina.html — перевезення вантажів під ключ з цієї країни — справа дуже відповідальна, тому залучати до неї слід виключно професіоналів, що не лише можуть надати необхідну інформацію, а й здатні гарантувати виконання усього комплексу задач з доставки.

Які документи потрібні для доставки вантажу з Чехії

Існує цілий список товарних позиції, котрі перед вивезенням за кордон Чеської рспубліки підлягають обов’язковій сертифікації. Саме тому до переліку документів часто входять сертифікати відповідності ветеринарним та гігієнічним вимогам, а також сертифікати підтвердження безпеки вантажу. Найчастіше у цю категорію потрапляють продукти харчування, а також інші товари тваринного та рослинного походження.

Загальний список документів, необхідних для імпорту вантажів з країни, представлений вантажною митною декларацією країни-відправника з перерахованими характеристиками та властивостями продукції, супровідними документами, зовнішньоекономічним контрактом з постачальниками, додатковою угодою з підписом, паспортом угоди, сертифікатами, декларацією про походження товару.

Окремо також мають бути сертифікати якості та відповідності, ряд документів на транспортний засіб та певні комерційні документи з перекладом, завірені нотаріусом, зокрема інвойс і рахунок-фактура.

Логістика з Чехії: як організувати її професійно та з високою рентабельністю

Не пропустите: ДОСТАВКА ПРОДУКЦИИ ИЗ КИТАЯ

Особливості ввезення товарів з Чехії

Транспортування малогабаритних вантажів, сипких матеріалів та наливних сумішей здійснюють здебільшого залізничним транспортом. Коли ж виникає необхідність значно скоротити час та вартість перевезення, оптимально підходить автомобільний транспорт.

Цей вид перевезень також застосовується для переміщення небезпечних вантажів та товарів, для збереження яких необхідно підтримувати температурний режим.

У процесі організації ввезення продукції з цієї Чехії дотримуються таких правил:

  • ПДВ сплачується на митниці до моменту перетину кордону, зобов’язання забирає на себе служба, яка організує процес декларування вантажів;
  • ПДВ краще включити до вартості товару;
  • Весь процес здійснюється без порушення чинних нормативно-правових актів Чехії та України, тому вся документація ретельно перевіряється.
  • Розмір мита, що сплачується під час ввезення товарів, визначається класифікаційними кодами по кожного виду продукції.

Не пропустите: ПОКУПКА Б/У-КОНТЕЙНЕРА: КАК ПОДОЙТИ К ДЕЛУ ПРАВИЛЬНО

Найвигідніші та найпопулярніші товари для імпорту

Чехія має багато високорозвинених галузей промисловості. Особливим попитом в Україні користується продукція чеських машинобудівних, хімічних та текстильних команій. Лідерами у сфері експорту у цій країні є електроніка, автомобільний транспорт та різні види обладнання.

Ось перелік найпопулярніших сьогодні товарів, що експортуються з Чехії (за даними «АнВі Транс»):

  • лакофарбові матеріали;
  • іграшки;
  • парфумерія та косметичні засоби;
  • металеві вироби;
  • будівельні та оздоблювальні матеріали;
  • текстиль;
  • мінеральна сировина;
  • паперові вироби;
  • напівфабрикати.

Зазначимо також, що у Чехії відмінно організовано вирощування, переробка та експорт овочевих культур та фруктів, завдяки чому країна забезпечує консервація більшість держав ЄС.

Что будем искать? Например,VPN

Мы в социальных сетях