Підвищуємо ефективність захисту даних на смартфоні простими методами

Смартфон для кожної сучасної людини — це така незамінна річ, котра не просто завжди поруч, але й почасти про свого власника знає навіть більше, ніж він сам.

А отже й усі дані, що зберігаються в цьому електронному пристрої, доводиться захищати з особливою пильністю.

Безпека наразі користується підвищеним попитом. Виробники смартфонів, звичайно ж, намагаються його задовольняти.

Та чи варто покладатися лише на стандартні рішення у такій непростій справі, як захист персональних даних? Й чи можна якось підвищити ефективність такого захисту?

Авжеж можна, якщо дотримуватися певних правил. А саме:

Блокування екрану як необхідна умова

Після покупки телефону перше, що повинен зробити користувач – налаштувати блокування екрану. Це потребує якихось пари хвилин, та в подальшому дає змогу уникнути значної кількості «найпопулярніших» неприємностей. Якщо апарат десь загубиться або його вкрадуть, то блокування екрану завадить стороннім особам просто так отримати доступ до даних, що в ньому зберігаються. До того ж в нинішніх смартфонах екран заблокувати можна різними способами.

Та нагадаємо (і нехай це звучатиме дещо парадоксально), спеціалісти з питань безпеки стверджують, що навіть не надто складні паролі з цифрових та буквених символів надійніші, ніж графічні ключі, відбитки пальців чи так звані FaceID. Головне — не лінуватися грамотно їх складати, це по-перше, а по-друге, їх не губити та не передавати комусь чужому. Докладніше про те, як розблокувати телефон.

Как сделать, чтобы Wallet не показывал банковские карты на экране блокировки iPhone?

Додатки, що допомагають стежити за своїм смартфоном

Не секрет, що практично за кожним телефоном можна віддалено спостерігати й керувати ним. Для цього є особливі програмні інструменти. Як вони працюють? Вкрадений чи загублений апарат не лише відображається на онлайн-карті в браузері. Такі додатки мають і деякі не менш корисні функції. Приміром, дозволяють дистанційно вмикати сигнал виклику й збільшувати його гучність. Дуже корисна фіча на той випадок, коли смартфон ще «не встиг» втекти далеко. Окрім того, віддалено можна також видалити всі дані чи вивести повідомлення на екран блокування. У будь-якому випадку, це теж один із дієвих елементів захисту.

Та, знову ж таки, лише за умови, що такий елемент не ігнорується, вчасно встановлений та правильно налаштований. Навряд чи він знадобиться після того, як девайс загубиться, чи не так?

Стан програмного забезпечення й захист

Ефективність захисту даних визначається зокрема й версіями операційної системи та встановлених додатків. Як? Ну, скажімо, окрім нових можливостей, кожна наступна версія ОС включає оновлення системи захисту даних. Розробники софту завжди повідомляють про це користувачів. Тому треба лише не забути й вчасно встановити черговий апдейт.

Антивіруси бувають не лише для комп’ютерів

Смартфони, на жаль, дуже недовго залишалися поза увагою розробників різноманітного шкідливого софту. Google, Apple та Microsoft ретельно перевіряють всі програми, котрі розповсюджують через свої фірмові онлайн-каталоги, так ризик «підхопити» на смартфон щось небезпечне завжди є. Так що, антивірус для телефону, хоч би й якийсь безкоштовний, зайвим точно не буде.

Отже, як бачимо, убезпечити свій смартфон трохи краще — це не так і складно. Тому навряд си варто нехтувати настільки простими правилами. Адже завдяки їм можна зберегти не лише всю важливу інформацію, але й сам пристрій.

[irp]

Что будем искать? Например,VPN

Мы в социальных сетях