JAVA і далі: з чого розпочати вивчення і де продовжити

Станом на початок 2022 року у світі офіційно працювало понад 9 мільйонів Java-програмістів. Втім попит на фахівців з Java з боку комерційних компаній та державних організацій продовжує зростати.

Чому так?

Істотних причин тому наразі декілька. Приміром, близько 95% комерційних структур у світі регулярно застосовують програмні продукти, розроблені на Java. На Java також працюють більше 3 мільярдів смартфонів, близько 150 мільйонів учасних телевізорів і всі плеєри Blu-Ray.

Не пропустите: ЯЗЫКИ СОВРЕМЕННОГО ИНТЕРНЕТА ВЕЩЕЙ (КАТАЛОГ КУРСОВ ПО ПРОГРАММИРОВАНИЮ ПРИЛАГАЕТСЯ)

Отже, Java Developer рівня Pro не просто так є однією з найбільш високооплачуваних спеціальностей в IT. І кадрові агентства та HR-відділи фірм не просто так з року в рік демонструють надзвичайну активність у пошуках як досвідчених професіоналів, так і перспективних новачків.

Основа об’єктно-орієнтованого програмування

Разом з тим мова Java досить проста для освоєння і, що найголовніше, саме вона фактично є базою для усіх інших об’єктно-орієнтованих мов програмування.

Таким чином, поглиблено вивчаючи Java, програміст автоматично отримує ґрунтовні знання, що значно спрощують вивчення наступної мови програмування, а отже й потужну основу для власного кар’єрного росту.

Ще одна істотна перевага цієї мови полягає в тому, що вона застосовується майже скрізь: мобільні додатки, програми для Linux, Windows і MacOS, онлайн-ігри та калькулятори ставок по кредитах, месенджери тощо — все на Java. Й тому практично кожен програміст незалежно від свого рівня й спеціалізації у своїй роботі рано чи пізно, але обов’язково має справу з Java.

Если Фитнес на iPad не устанавливается и "Для этого приложения требуются специальные функции"

Не пропустите: ОПРОС: JAVA — ЛУЧШАЯ ПРОГРАММНАЯ ПЛАТФОРМА ДЛЯ IOT-ПО?

Як розпочати вивчення Java

Як показує практика, початкову інформацію і деякі ази мови майже всі новачки знаходять у відкритих джерелах, адже сьогодні по темі Java найрізноманітніших публікацій у Мережі дійсно вистачає.

Але якщо відразу ставити собі абсолютно конкретні цілі й терміни, то простіше та ефективніше почати вивчення Java під керівництвом досвідченого викладача в рамках єдиного профільного курсу.

Приклад? Будь ласка: курси програмування у Львові. Програма охоплює всі базові теми, що їх Java-розробник має твердо засвоїти на початковому етапі навчання, і котрі дають йому змогу розпочати роботу над першими власними проектами.

Курс досить універсальний. Він, по-перше, не вимагає від слухачів жодних початкових знань з Java. А по-друге, містить той обсяг знань, що потрібні не лише початківцям, але також будуть дуже доречними навіть досвідченим IT-фахівцям, котрі планують вивчати Java, скажімо після Ruby, Python, C та C#.

Якщо не заглиблюватися у перелік окремих занять, то під час вивчення цього курсу слухач:

  • коротко ознайомлюється з історією мови та її загальними теоретичними характеристиками;
  • вчиться розуміти синтаксис мови, працювати з базами даних і розбиратися з типами даних;
  • отримує базові навички, необхідні для програмування будь-якого застосунку;
  • починає самостійно застосовувати отримані знання та навички для написання якісного програмного коду.

JAVA і далі: з чого розпочати вивчення і де продовжити

Не пропустите: TIOBE: ПОЧЕМУ PYTHON И C# НЕ СТАНОВЯТСЯ ПОПУЛЯРНЕЕ JAVA, C, ИЛИ C++

Спеціальні курси?

Звичайно, на наступному етапі вивчення Java. Адже професійний програміст вчиться щодня й завжди. Така специфіка роботи в IT — для успішного кар’єрного зростання необхідно повсякчас розширювати й оновлювати свої знання. І в цьому плані, знову ж таки, дуже добре допомагають профільні навчальні курси.

Повертаючись до нашого прикладу, в рамках курсу Java Developer Академія LOGOS пропонує слухачам поглиблене знайомство з основами мови і принципами програмної розробки.

Курс має чітку структуру, орієнтований на створення й закріплення практичних навичок у найкоротші терміни, завдяки чому випускник не просто вміє розробляти власні застосунки зокрема для мобільних девайсів, але також отримує всі базові знання і навички для подальшого кар’єрного росту вже як професійний Java-розробника.

Что будем искать? Например,VPN

Мы в социальных сетях