Керовані й некеровані комутатори: відмінності, призначення і де придбати

Сучасні мережеві комутатори призначені для локалізації трафіку у межах окремих сегментів, що дає змогу розвантажити мережу та знизити ймовірність помилок під час обміну. Така система здійснює передачу пакетів даних, котрі об’єднують декілька користувачів мережі.

Отже, коли у найближчих планах — створення повноцінної, надійної та максимально функціональної мережі, рекомедуємо переглянути каталог магазину Stack System, де наразі представлені мережеві комутатори найавторитетніших компаній-виробників.

Зокрема у розділі Cisco — https://stack-systems.com.ua/switch/cisco-switch — розміщений увесь актуальний асортимент свічів цього бренду й відповідно до задач конкретного проекту замовити як керовані, так і некервані комутатори.

Особливості керованих і некерованих комутаторів

Перш ніж перерухвати основні особливості названих комутаторів про вяк випадок такж акцентуємо вашу увагу ще на одному компоненті.

Важливим елементом безпеки кожної нової чи модернізованої мережі є міжмережевий екран. Stack System також пропонує відповідні високоефективні рішення Cisco серії Juniper, що гарантують надійний захист локальної мережі від  усіляких технічних та кібер-негараздів.

Отже коротко про комутатори. Власне, вже з назви типу пристрів є зрозумілим, у чому полягає різниця між ними. На відміну від ненерованих систем керований через протокол SNMP свіч має наступні додаткові функції:

  • регулювання трафіку;
  • обробки кадрів;
  • підтримки протоколу STP, транкового обміну портів та мереж VLAN.

Керовані й некеровані комутатори: відмінності, призначення і де придбати

Який саме комутатор вибрати?

Правильна відповідь на це дуже традиційне запитання визначається виключно задачами конкретного проекту. На етапі вибору конче необхідно знати, де саме і як буде використовуватися сам свіч — у складі масштабної корпоративної мережі чи компактної домашньої, а також усі ключові параметри цієї мережі: фукції, розміри, прогнозована кількість пристроїв і користувачів тощо.

Між іншим навіть сьогодні не всі корпоративні мережі потребують керованих комутаторів. Адже часто корпоративним користувачам здебільшого вистачає і базового функціоналу комутатора.

Зовсім інша справа (задачі, масштаби і рівень оснащення) — складні мережі дата-центрів. У таких проектах комутатори виконують наступні функції:

  • ізолюють трафі даних в взалежності від статусу користувача (гість, користувач);
  • свторюють і зберігають резервні копії даних;
  • керують потоками даних;
  • здійснюють взаємодію з серверами та пристроями захисту мережі.

Що стосовно домашнього комутатора, то для таких мереж оптимально підходять некеровані моделі plug-and-play, котрі налаштовуються та працюють, не потребуючи ніякого втручання з боку користувача. Втім коли плануєте створити добре захищену (конфіденційну) домашню мережу із керованим свічем, то 8- або 24-портової моделі вистачить з запасом.

Керовані й некеровані комутатори: відмінності, призначення і де придбати

Оперативний та якісний сервіс

Компанія Stack System пропонує:

  • сертифіковані комутатори Cisco з гарантією виробника;
  • вигідні ціни;
  • професійну косльтацію на етапі вибору моделі;
  • кваліфіквану технічну підтримку користувача;
  • широкий асортимент моделей, котрі завжди у наявності.

Для замовників передбачені зручні форми оплати та оперативна доставка!

Что будем искать? Например,VPN

Мы в социальных сетях