Як не треба купувати валюту: ТОП3 найприкріші помилки

Які, здавалося б, у такій звичній в наш час справі взагалі можуть виникати складнощі? Здаєш в обміннику одні гроші й отримуєш інші за чинним курсом.

Втім, як свідчить практика, навіть сьогодні, коли обмін валют давно став абсолютно звичною фінансовою операцією, багато хто з громадян як раніше припускається прикрих помилок навіть у такому простому ділі.

Тому у цій статті розповімо коротко про найпоширеніші з таких помилок.

Отже, як не треба купувати валюту.

помилка #1 — купівля валюти «негайно!»

Це дійсно один із найпопулярніших та найгарантованіших способів обміняти гроші невигідно. Причини тому можуть бути найрізноманітніші й почасти вельми вагомі. Проте зазвичай такий терміновий обмін людина здійснює через традиційне небажання  не поспішати й хоча б трохи зачекати.

Не пропустите: КРИПТОВАЛЮТА И БЛОКЧЕЙН МОГУТ ДВИГАТЬ ЭКОНОМИКУ И ФИНАНСЫ — ЭКСПЕРТ

Простіше кажучи, одні люди схильні погоджуватися на те, що їм пропонують тут і зараз, а інші цієї їх звичкою користуються. При цьому перші, поспішаючи, ще й забувають, що сьогодні існують зручні й функціональні сервіси обміну, де кошти обміняти можна буквально за хвилину.

Приміром, онлайн-обмінка в Ужгороді  дає змогу не лише відстежувати вигідний валюта курс, а й забронювати потрібну суму за фіксованим курсом на певний час і потім забрати свої гроші у найближчому пункті обміну.

Як не треба купувати валюту: ТОП3 найприкріші помилки

помилка #2 — купівля за найневигіднішим курсом

Звичайно, мова не про те, щоб спокійно купити долари чи євро у своєму місті, у знайомому обміннику (чи у банку) за актуальним курсом. Наразі йдеться  про ті ситуації, коли доводиться терміново і вперше купувати «незнайому» валюту й до того ж в іншій країні (у відпустці, у відрядженні тощо). Як не «влетіти» на курсі, коли умови обміну спочатку невигідні?

Не пропустите: ЦИФРОВЫЕ ВАЛЮТЫ ЦЕНТРОБАНКОВ СПОСОБНЫ ВЫТЕСНИТЬ ЧАСТНЫЕ КРИПТОВАЛЮТЫ — ЭКСПЕРТ

А треба всього лише для себе зрозуміти, що вони (умови, тобто) є саме невигідними. А для цього просто вивчаємо курс уважніше. Чим більша різниця між ціною купівлі та продажу валюти, тим гірше це для покупця.

Саме тому, досвідчені туристи та бізнесмени не міняють готівку в аеропортах і на вокзалах, на прикордонних переходах і поряд з місцевими пам’ятками, а намагаються заздалегідь, ще вдома, придбати необхідну суму чи купують валюту в обмінних пунктах після  детального вивчення актуального курсу.

Між іншим, на сайті КИТ-Group (це на нього лінк ми залишили вище) промоніторити курс, замовити й придбати валюту в Ужгороді можна онлайн та просто зі смартфона.

помилка #3 — готівковий чи безготівковий розрахунок?

Це насамперед стосується в основному туристів, котрі планують поїздку закордон. Річ у тім, що через традиційну метушню з підготовкою до подорожі не всі встигають подумати про те, у якій формі, готівковій чи безготівковій, витрачатиметься придбана валюта.

Тому часто трапляється так, що прибувши в іншу країну, мандрівник не може сплатити митний збір, просто тому, що готівку там вже давно не приймають.

І змушений міняти ніби й вигідно придбану вдома валюту за грабіжницьким курсом. Або ж навпаки: гроші на картці, а «аборигени» вимагають за свої товари та послуги виключно готівку.

Як бачимо, помилки справді дуже прості. І все-таки на їх актуальність цей факт аж ніяк не впливає. Тож якщо питання валюти треба вирішити з гарантією, то краще працювати зі спеціалістами. Знову ж таки, лінк ми залишили вище.

[irp]

Что будем искать? Например,VPN

Мы в социальных сетях