Світу подобаються смартфони, та iPhone 11 подобається найбільше

Комусь категорично не подобається, що в продажу сьогодні — просто сила-силенна усіляких смартфонів, хтось скаржиться на дефіцит реально інноваційних моделей та функцій…

Втім факт залишається фактом: люди як і раніше масово скуповують нові смартфони, котрі давно замінили нам не лише звичайні телефони, але й фотоапарати, плеєри, калькулятори, записники та навіть комп’ютери.

При цьому кожен намагається вибрати собі найфункціональніший, найзручніший та найнадійніший апарат, щоб його, що називається, вистачить якомога надовше.

Тому ціни на смартфони хоч зростають із року в рік, але й попит на них теж лише міцнішає. Звіт Omdia Smartphone Model Market Tracker — непогана тому ілюстрація.

Світу подобаються смартфони, та iPhone 11 подобається найбільше

Так, опитування показують, що iPhone 11 — все ще кращий (за співвідношенням ціна/якість) смартфон на ринку і найпопулярніший з початку минулого 2020-го року.

Корпорації з Купертіно вдалося продати за період рекордні 37,7 млн трубок. Успіху моделі не завадила навіть її все ще не надто демократична ціна. Це при тому, що аналітики не враховували кількість тих 11-х, котрі реалізовані були на вторинному ринку, де наразі купити Айфон 11 бу можна значно вигідніше. Чим, власне, і користується основна маса заощадливих покупців.

Новый iPhone в продаже, в фаворе зеленый iPhone 11 Pro Max, но нет былого ажиотажа

Зі значним відставанням від 11-го Айфону друге місце у списку Omdia займає Samsung Galaxy A51 — 11.4 млн штук. Четверте й п’яте місця — у недорогих смартфонів китайської Xiaomi — Redmi Note 8 (11 млн) і Redmi Note 8 Pro (10,2 млн).

А ось на п’яте місце вийшов iPhone SE (2020), котрий продається з квітня і котрому аналітики прогнозують перспективу виходу у лідери ринку за загальними результатами минулого року.

Другу половину топ-10 за об’ємами продажів у світі теж зайняли пристрої від Apple та Xiaomi. І на відміну від аналогічного періоду 2019 року, у 2020 році до десятки найпопулярніших не ввійшла Oppo. Окрім того, як відзначають автори дослідження, і китайській компанії Huawei теж не вдається другий рік поспіль збільшити продажі через санкційний тиск держорганів Сполучених Штатів (пристрої Huawei, нагадаємо, вже більше як рік позбавлені підтримки сервісів Google).

[irp]

Что будем искать? Например,VPN

Мы в социальных сетях