Сучасні camo для активного відпочинку, полювання та рибалки: деякі нюанси

Ринок військового та тактичного екіпірування останнім часом створює серйозну конкуренцію компаніям, що випускають спортивний одяг та туристичне спорядження.

Як правило, продукція, котра розробляється для армійського вжитку, набагато міцніша, функціональніша і служить довше, аніж звичайні моделі у тій же ціновій категорії.

Разом з тим вона ще й значно демократичніша у тому плані, що принаймні зовні добре нівелює відмінності у матеріальних можливостях власників.

Єдине, в чому програє армійська камуфляжна форма цивільній , так це розмаїттям яскравих «вуличних» кольорів. Втім, у цьому теж є свої переваги.

Більш детальніше про особливості сучасної польової форми можна почитати тут. Ми ж лише зазначимо, що спеціалізований одяг для «польових умов» менш маркий, на ньому не так помітні бруд чи пошкодження, а його маскувальні властивості для певних задач мають чи не найвирішальніше значення.

Саме тому «камо» віддають перевагу як просто любителі тактичних ігор, так і мисливці, рибалки й навіть науковці та фотографи, що досліджуть поведінку тварин та птахів у природних умовах.

Як визначити, що камуфляжна форма підходить за всіма параметрами?

Наразі існує декілька простих прийомів, що допоможуть з цим розібратися. Перший — ступінь носності. Він визначається якістю матеріалу (основи) і акуратністю обробки швів.

Європейські виробники зазвичай для виробництва польового одягу використовують бавовняну тканину чи її суміш із поліестером у співвідношенні 65 до 35 (полікоттон).

Американські компанії часто використовують так званий «50/50 NYCO», тобто спеціальну тканину, що складається з рівної кількості нейлону та бавовни (котону).

Сучасні camo для активного відпочинку, полювання та рибалки: деякі нюанси

Шви мать бути рівними і без зайвих ниток, що стирчать зі шва. Кінці швів камуфляжної форми зазвичай фіксуються окремим оперпендикулярним рядком. Моделі можуть виготовлятися з флісу, або з його застосуванням. Фліс легко відрізнити за м’якою та еластичною фактурою матеріалу, особливо коли він містить ще й невеликий відсоток еластану.

Камуфляжна форма має бути комфортною та відповідати сезону. Вона також має добре пропускати повітря, інакше таке екіпірування перетворюється на індивідуальну сауну.

Х/б, наприклад, чи фліс загалом добре «дихають». Одначе не слід забувати, що будь-які водовідштовхувальні суміші, що ними пропитуть тканину, можуть значно погіршити ці властивості. Тому на накидках та плащах економити не варто, адже коштують вони відносно недорого.

Зручний крій передбачає, що камуфляжна форма не сковуватиме рухів, а кишені у неї розташовані зручно, тобто для доступу до них не треба здійснювати зайві або неприродні рухи тіла. Всі кишені повинні бути достатньо місткими і добре утримувати всі речі й не давати їм вивалюватись під час руху або нахилів.

З огляду ж на загалом досить виску технологічність таких речей камуфляжну форму краще купувати у профільних магазинах, а не на ринках. І вкрай бажано, вибирати моделі лише після консультації з досвідченим продавцем.

[irp]

Что будем искать? Например,VPN

Мы в социальных сетях