Для чого потрібно більше читати і чому це так важливо?

Читання це не просто така собі розвага. Це дуже важлива і необхідна щоденна операція, котра допомагає людині розвиватися, пізнавати світ і дивитися по-новому на власне життя.

Щодня необхідно читати хоча б по декілька сторінок хорошої та змістовної книги. І тут, мабуть, слід наголосити, що мова — про читання якісної художньої літератури, а не про модний «глянець» чи усілякі веб-сайти.

Так, наразі йдеться саме про книги. І попри те, що сучасні технології допомагають читати, як то кажуть, комфортніше й сучасніше (адже є смартфони, планшети та електронні «читалки», куди вміщуються просто гігантські бібліотеки), звичайна паперова книжка, тим більше нова й цікава, була і залишається незамінним джерелом духовного збагачення та найкращим стимулом до інтелектуального розвитку.

Для чого потрібно більше читати?

Насамперед для того, що саме з книг ми черпаємо для себе щось нове, дізнаємося більше насправді корисної інформації, вчимося чогось.

До того ж книги — це прекрасний і універсальний спосіб відпочинку. Читання дає змогу розслабитися, відволіктися трохи від щоденних турбот, позбавитися негативних емоцій та переживань.

Замість того з книг ми набираємося кращих, позитивних та захопливих емоцій. Тих, що їх нам не вистачає у повсякденному житті. Зі сторінок книги ми можемо подорожувати в інші країни, інші міста і навіть у долі інших людей. І все це, що може видаватися нам  нереальним у повсякденні, цілком можливе там, на сторінках нашої книги.

Для чого потрібно більше читати і чому це так важливо?

Знову ж таки, читання — це унікальна можливість пізнавати щось нове і вчитися. Вчитися жити! Читаючи й перечитуючи художню літературу, ми

  • отримуємо та засвоюємо й вивчаємо нову для себе інформацію про життя інших людей,
  • дізнаємося про їх вчинки та аналізуємо наслідки цих вчинків,
  • ставимо себе на місце героїв та переживаємо разом з ними.

Бо найцікавіші художні книги — ті, котрі про людей. І тому маємо улюблені книги, що їх ми можемо читати й перечитувати багато разів. А деякі ми зберігаємо завжди десь поруч, щоб перечитати їх ще раз і, може, знайти ще щось важливе для себе.

Для чого потрібно більше читати і чому це так важливо?

Почуття поваги до хорошої книги, любов до читання слід прищеплювати з самого дитинства. І нехай сучасній дитині інколи дуже не просто пояснити, навіщо їй якісь старі книжки, коли є смартфон з такими яскравими іграми, та пояснювати треба. Розказувати й пояснювати, що кожна нова книга — це унікальні емоції, досвід та, найголовніше, нові можливості не в уявному, а саме у реальному житті.

Плюс до цього, книжка є також простим та завжди актуальним способом відійти від нудної шкільної програми та самостійно вивчити щось особливе й нестандартне.

Де знайти хороші книги для себе і для дітей?

Це не важко. Фірмовий інтернет-магазин видаництва Vivat — до Ваших послуг цілодобово. Каталог магазину включає більше 4 тисяч нових книг українською, російською та англійською. Можливість безкоштовної доставки. Регулярні акції та розпродажі. Vivat пропонує книги, котрі народжують мрії та допомагають втілити їх у життя. Лінк ми залишили вище.

[irp]

Что будем искать? Например,VPN

Мы в социальных сетях