4 правила професійної розсилки від Пітера Шенкмана

Різниця між грамотною SMS-розсилкою та спамом, як ми всі добре знаємо, чимала (м’яко кажучи). Втім описати її можна дуже коротко: професійно підготовлена і проведена розсилка рекламних повідомлень в SMS, мессенджером чи електронною поштою — це така, що одержувачів не лише не дратує, а завжди мотивує скористатися вигідною пропозицією.

Як такого досягти? На сайті Альфа СМС — більш докладно (з тарифами та технічними параметрами) про інформаційний та маркетинговий потенціал сучасного універсального сервісу розсилки SMS- та Viber-повідомлень абонентам будь-якого оператора у будь-якій країні світу (плюс, з можливістю безкоштовного підключення до сервісу та без абонентської плати).

Що ж стосовно методів організації ефективних і очікуваних рекламних розсилок, то їх наразі досить багато. У зв’язку з цим, не можна не згадати чотири основні правила Email-маркетингу, що їх свого часу сформулював Пітер Шенкман — автор знаменитої HARO (Help a Reporter Out), найбільшої бази даних для журналістів, а також гендиректор і засновник компанії The Geek Factory , що вже майже два десятиліття поспіль працює у сфері маркетингу, брендингу та PR, і, зокрема, щомісяця проводить офіційні розсилки на більш ніж 4 млн. адрес і без будь-яких скарг на спам від своїх клієнтів.

Починати Шенкман радить з усвідомлення того факту, що СМС-розсилка без ґрунтовної підготовки — це найнадійніший спосіб зіпсувати відносини з максимальною кількістю людей за мінімальний час.

4 правила професійної розсилки від Пітера Шенкмана

З іншого боку, зазначає Шенкман, сьогодні навіть спеціалістам доступний настільки функціональний інструментарій, що завдяки лише йому рекламну розсилку можна розглядати, як один з найпотужніших та найефективніших засобів прямого маркетингу, зокрема для підприємств малого бізнесу.

Отже, щоб розсилка ніколи не викликала негативу з боку клієнтів компанії Шенкман рекомендує дотримуватися всього чотирьох головних правил Email-маркетингу, а саме:

  • #4 — категорично не можна використовувати списки розсилок, що були складені автоматично і містять адреси та номери, отримані без згоди їх власників. Люди мають власноруч підписатися на розсилку, у жодному разі не слід включати номер чи адресу до бази розсилки без відома власника — це дуже погано;
  • #3 — електронні розсилки — це як спеції в кулінарії: коли використовувати їх в неправильних пропорціях, то можна легко зіпсувати всю страву. Інакше кажучи, розсилки створені не для того, щоб «смикати» клієнта щодня, однак дають змогу щоразу використовувати унікальні для кожного клієнта повідомлення . Це може бути будь-яка актуальна інформація, цікаві цінові пропозиції, опис акцій тощо. Все інше можна подати клієнту і менш нав’язливим способом — через пост на сайті чи у блозі компанії, наприклад.
  • #2 — як правило, ні в кого з нас немає знайомих з ім’ям на кшталт donotreply або якоїсь незрозумілої цифрової нісенітниці, й навряд чи когось зацікавить відправник, котрий не придумав нічого кращого, як вказати у повідомленні, що «Відповідати на це повідомлення не потрібно» й тому подібну ахінею. Шенкман нагадує, що складаючи повідомлення, не потрібно перетворюватися на робота.
  • #1 — клієнт завжди повинен мати можливість легко й просто відмовитися від розсилки. Дуже добре, коли на неї підписуються швидко, та ще краще, коли відписатися від неї теж не складно. Адже якщо не дати людині піти спокійно, то розсилка для неї миттєво перетворитися на нав’язливий спам з усім супутнім негативом та відповідними наслідками для фірми, що розсилку замовляла.
[irp]

Что будем искать? Например,VPN

Мы в социальных сетях