УЄФА блокуватиме піратські стріми матчів на рівні інтернет-провайдерів

Високий суд Лондона своєю постановою підтвердив право Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) забороняти несанкціоновані онлайн-стріми матчів Ліги чемпіонів та Ліги Європи.

Про це сьогодні повідомила газета Daily Mail.

Наразі дана постанова Високого суда Лондона є судовою забороною, що її керівний орган європейського футболу може переадресувати будь-якому з шести (або відразу всім) провідним інтернет-провайдерам Європи з вимогою негайно заблокувати будь-яку нелегальну онлайн-трансляцію будь-якого футбольного матчу, що проводиться в рамках турніру УЄФА.

Таким чином, УЄФА успішно пройшов шляхом англійської Прем’єр Ліги, юристи котрої напередодні точно таким же способом домоглися блокування піратських онлайн-трансляцій матчів на рівні інтернет-провайдерів.

Суддя Арнольд, який виніс дане рішення на користь УЄФА, у своїй письмовій заяві зазначив зокрема наступне:

«Союз європейських футбольних асоціацій надав вичерпні докази того, що володіє авторським правом на телевізійні трансляції всіх матчів в рамках спортивних змагань, які він проводить.

Ексклюзивними правами на трансляції змагань УЄФА на території Сполученого Королівства з 2013 року володіє британський телеканал BT.

Права ці коштують вельми дорого. Наразі за ці права, а також за право транслювати матч Суперкубка УЄФА (UEFA Super Cup) телеканал BT щосезону виплачує близько 360 мільйонів фунтів стерлінгів».

«Отже, — цитує Daily Mail заяву Арнольда. — Суд вважає винесене щодо УЄФА рішення «адекватним та відповідним».

Як повыдомляє видання, Суддя Арнольд також зауважив, що винесене раніше аналогічне рішення щодо англійської футбольної Прем’єр ліги вже підтвердило свою доцільність та ефективність, забезпечивши додатковий захист права організаторів на трансляцію матчів цього спортивного турніру.

Daily Mail також уточнює, що згадане рішення Високого Суду Лондона вступає в силу 13 лютого настопуного року і триватиме щонайменше до 26 травня, охоплюючи таким чином всі матчі фінальних етапів нинішніх сезонів Ліги чемпіонів та Ліги Європи.

Нагадаємо, обидва етапи стартують 13 лютого 2018 року з матчів «Ювентуса» з «Тоттенхемом» і «Базеля» з «Манчестер Сіті» у Лізі Чемпіонів, та з матчу «Црвеної звєзди» і московського ЦСКА у Лізі Європи.

[irp]

Что будем искать? Например,VPN

Мы в социальных сетях