Розслідуванням справи AlphaBay займаються правоохоронці дев’яти країн

До розслідування діяльності засновника «чорного» торгового онлайн-майданчика AlphaBay Олександра Каза залучені представники правоохоронних органів дев’яти країн, повідомляє ресурс Live][Security Новини інформаційної безпеки.

Наразі у розслідуванні беруть участь співробітники ФБР та Управління боротьби з наркотиками США, поліція Канади, Франції, Іспанії, Нідерландів, Гонконгу, Кіпру, Литви та Таїланду.

Правоохоронці мають намір встановити якомога більше клієнтів, котрі здійснювали нелегальні угоди на AlphaBay.

Нагадаємо, на початку липня цього року поліція Таїланду заарештувала 26-річного громадянин Канади Олександра Каза. Молодика звинуватили у створенні найбільшої мережі з продажу наркотиків та зброї в Інтернеті, де він відомий був під ніком Alpha02.

А 12 липня Каз був знайдений мертвим у камері попереднього ув’язнення. Як повідомили представники поліції Таїланда, підозрюваний наклав на себе руки.

Про закриття AlphaBay влада США оголосила минулого тижня. Втім, згідно з офіційним прес-релізом, все не так просто, як могло б здатися. Виявляється, що користувачі AlphaBay спробували організовано перейти на інший підпільний торговий онлайн-майданчик, Hansa.

Його тепер теж закрили, але з червня 2017 року цей сайт працював під управлінням поліції Нідерландів. Операція тривала майже місяць й дала змогу зібрати багато інформації про діяльність клієнтів AlphaBay та Hansa.

Розслідуванням справи AlphaBay займаються правоохоронці дев'яти країн
Фото Reuters

Роберт Паттісон (Robbert Pattison), заступник голови Управління боротьби з наркотиками, повідомив, що завдяки розслідуванню, правоохоронці отримали доступ до даних тисяч продавців та покупців чорного ринку. Ця інформація тепер стане предметом нових розслідувань Європолу та дружніх йому відомств.

«За декілька тижнів голландська поліція зібрала дуже цінні дані про пріоритетні цілі, а також адреси доставки безлічі замовлень. Близько 10000 зарубіжних адрес, залишених покупцями Hansa, були передані у розпорядження співробітників Європолу», — повідомляється у прес-релізі організації.

Виконувач обов’язків директора ФБР Ендрю Маккейб (Andrew McCabe) також заявив, що AlphaBay був у десять разів об’ємнішим, аніж сумнозвісний Silk Road. За його словами, цим торговельним онлайн-майданчиком регулярно користувалися понад 200000 покупців та 40000 продавців. При цьому на AlphaBay розміщено було понад 250000 оголошень про продаж наркотиків, понад 100000 оголошень про продаж вкрадених чи підроблених ідентифікаційних документів та пристроїв доступу, контрафактних товарів, вірусного програмного забезпечення та інших хакерських інструментів і послуг.

[irp posts=»29420″ name=»Хакеры украли с Bitfinex биткоинов на $65 млн !»]

Что будем искать? Например,VPN

Мы в социальных сетях