Не заряджається ноутбук після завантаження апдейту Windows 10?

Після завантаження та встановлення «квітневого апдейту» (Windows 10 Spring 2018 Update) на один з наших робочих ноутбуків, незабаром виявилося що він не заряджається.

Тобто через якийсь акумулятор розрядився, і ноут перестав працювати. Його, звичайно ж, підключили до розетки, а коли відключили, він майже відразу вимкнувся.

У ході бліц-перевірки виявилося, що батарея чомусь не зарядилася і не заряджається, хоч скільки б ноут не стояв на зарядці.

Оскільки машинка зовсім нова і на гарантії, то вирішили зателефонувати до сервісного центру (ось до цього, http://cma-service.com.ua/poslugy/remont-noutbukiv), де нам повідомили, що така проблема наразі є дуже «модною», оскільки трапляється саме після оновлення Windows. Втім усувається вона дуже легко, тому цього разу навіть нікуди їхати не довелося. З дистанційною допомогою менеджера СЦ справу ми владнали хвилин за 10. І зараз розповімо,..

що робити, коли ноутбук не заряджається після встановлення апдейту

Отже, коли після оновлення Windows 10 ви теж помітили, ваш ноут хоч і підключений до розетки, але все одно не заряджається, то спробуйте наступне:

  • відкриваємо «Диспетчер пристроїв» («Device Manager«) Windows 10 (кнопка «Пуск» — і просто пишемо у пошуковій строчці системи «диспетчер«);
  • у списку пристроїв «Диспетчера пристроїв» клікаємо пункт «Батареї» (Batteries), у якому нам потрібні два підпункти: «Адаптер (Майкрософт)» та «Батарея з ACPI-сумісним управлінням (Майкрософт)«;
  • по черзі клікаємо на кожному з них правою кнопкою миші й у меню вибираємо «Видалити» (так, це не помилка, дійсно треба видали драйвери батареї, і не хвилюйтеся, вони автоматично відновляться відразу після наступного завантаження системи);
  • вимикаємо ноутбук;
  • відключаємо кабель блоку живлення;
  • якщо ноут оснащений зйомним блоком батарей, його теж слід зняти (якщо батарея вбудована і зняти її ніяк, то краще звернутися до СЦ, інакше доведеться розбирати корпус власноруч);
  • чекаємо 5 хвилин, потім ставимо батарею на місце, під’єднуємо кабель блоку живлення і вмикаємо ноутбук;
  • після завантаження Windows клікаємо по значку батарей в треї і перевіряємо статус зарядки.

Як ми вже зазначили, Windows 10 автоматично оновить драйвери батареї, і проблема з зарядкою має зникнути. Даний метод застосовувати можна до будь-якої моделі ноута з Windows 10 (чи з попередніми версіями системи). Однак, коли він не спрацьовує, то ліпше все ж проконсультуватися з кваліфікованим спеціалістом.

[irp]

Что будем искать? Например,VPN

Мы в социальных сетях