Трансляція екрана з Android-смартфона на телевізор: як налаштувати

Трансляція зображення з екрану Android-смартфона чи планшета безпосередньо на телевізор — рішення ефектне й дуже зручне, особливо, коли захотілося продемострувати друзям-знайомим фотки з чергової відпустки або у гру поганяти на великому й красивому екрані.

Щоб підключити до телевізора Android-смартфон або планшет, потрібен, окрім, власне, телевізора, тільки сам девайс з версією ОС від Android 4.4.2, а бажано — новішою, плюс плеєр Хромкаст (купити телевізор, ціни телевізорів в інтернет-магазині).

Нагадаємо, версію операційної системи перевірити можна наступним чином: тапаємо «Налаштування» -> «Про телефон« й дивимося рядок «Версія Android«.

Правда, на сторінці саппорта Google пишуть, що хоча підтримувати трансляцію відео на ТВ-екран можуть усі пристрої з ОС від Android 4.4.2, однак не у кожному з них, скажімо так, ця функція підримується однаково якісно.

Більш того, в Google навіть склали окремий список мобільних девайсів, які найкращим чином підходять для «трансляції екрана Android».

Втім, користувачі нових смартфонів (і телевізорів теж), котри вже встигли протестувати девайси, які не вказані у цьому списку, загалом на якість відтворення не скаржаться, хоча і відзначають, що у кожному випадку результати різні (до речі, про характеристики, ціни й продаж смартфонів онлайн переглянути можна за цим посиланням).

Трансляція екрана з Android-смартфона на телевізор: як налаштувати

Я налаштувати трансляцію екрана з Android-смартфона на телевізор

Отже, коли треба підключити Android до телевізора, і Хромкаст-плеєр разом з відповідним мобільним додатком (скачати свіжу версію можна з Play Маркета) у вас теж є, то далі все зовсім просто:

  • спочатку перевіряємо, щоб наявні Android-девайс і телевізор з Хромкаст-плеєром були підключені до однієї WiFi-мережі;
  • потім видкриваємо додаток Chromecast, крутимо меню вниз і вибираємо «Трансляція экрана«;
  • натискаємо жовту кнопку поряд з назвою телевізора, до якого ми наразі підключаємося.

Тепер найсвіжіша новина по цій темі. У деяких нових смартфонах і планшетах передбачений спеціальний вимикач Хромкаста на панелі швидких налаштувань. Щоб перевірити його наявність на своєму смартфоні (чи планшеті), свайпаємо зверху-донизу по екрану і шукаємо в списку швидких налаштувань кнопки з назвою «Трансляція экрана«, «Screen Mirroring«, «Cast Screen» тощо.

Якщо вона там є, то надалі вмикати й налаштовувати трансляцію зображення з Android на великий екран можна через цю кнопку, тобто без необхідності кожного разу відкривати додаток Chromecast.

Трансляция Android-экрана на телевизор: как настроить [обновлено]

[irp]

Что будем искать? Например,VPN

Мы в социальных сетях